Κύπρος 1954-1974

Από το Έπος στην Τραγωδία

28,00 25,20

ISBN: 978-960-426-451-3

28,00 25,20

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-451-3 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Στο πλαίσιο της γνωστής σειράς «ΙΣΤΟΡΙΑ» ο εκδοτικός οίκος Ιωλκός προσφέρει στο κοινό ένα έργο απαραίτητο για όσους εισπράττουν τα γεγονότα τού Κυπριακού ως τη δεύτερη μεγάλη ήττα για τον Ελληνισμό, κατά τον 20ό αι., μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο συνεπής και εργατικός ερευνητής Κώστας Χατζηαντωνίου, γνωστός στους Έλληνες αναγνώστες από τις μονογραφίες του «Θεόδωρος Πάγκαλος» και «Νικόλαος Πλαστήρας», αξιοποιεί όλα τα νέα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα που προκύπτουν από τα αμερικανικά και βρετανικά –κυρίως– αρχεία, καθώς και τα ελληνικά και κυπριακά. Εκμεταλλευόμενος δημιουργικά, επίσης, την αποκαλυπτική αμερικανοβρετανική σύγχρονη βιβλιογραφία, συνεισφέρει πλούσια στη γνώση και την αυτογνωσία μας.

Το αναλυτικό έργο του Κώστα Χατζηαντωνίου, «Κύπρος 1954-1974. Από το Έπος στην Τραγωδία», αποτελεί ένα εντυπωσιακό διάγραμμα των απανωτών λαθών και παλινδρομήσεων των ελλαδικών, κυρίως, πολιτικών ηγεσιών, που οδήγησαν από το μαξιμαλιστικό μεν αλλά λογικό αίτημα της «Ένωσης» της μεγαλονήσου με την Ελλάδα, στην αδιέξοδη και οδυνηρή για τον Ελληνισμό κατάσταση της κατοχής του 37% περίπου της έκτασης της Κύπρου από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Με αδιάσειστα και ιστορικώς αποδεδειγμένα στοιχεία, ο συγγραφέας παρουσιάζει και αναλύει αριστουργηματικά, πώς από το μεγαλείο του Κυπριακού Αγώνα των μέσων της δεκαετίας του 1950 φτάσαμε στην επιβολή των τουρκοαμερικανικών σχεδίων στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σχεδίων, των οποίων η ουσιαστική εφαρμογή και «ανθοφορία» συνεχίζεται…

Η έκδοση εμπλουτίζεται από ελληνόγλωσση και ξενόγλωσση βιβλιογραφία, ευρετήριο κυρίων ονομάτων και στρατιωτικών μονάδων (ελληνικών - ελληνοκυπριακών και τουρκικών - τουρκοκυπριακών) καθώς και ένθετο φωτογραφικό 16σέλιδο.

Ο Κώστας Χατζηαντωνίου γεννήθηκε το 1965 στη Ρόδο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικές επιστήμες και δημόσια διοίκηση. Ιστορικός ερευνητής και δοκιμιογράφος, είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής πε­ριοδικών και εγκυκλοπαιδικών εκ­δό­­σεων όπου έχει δημοσιεύσει πλη­θώρα ιστορικών, πολιτικών και λογο­τεχνικών κειμένων. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρίας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Ιωλκός κυκλοφορούν 4 ιστορικά του βιβλία: «Μικρά Ασία», «Κύπρος 1954-1974», «Θεόδωρος Πάγκαλος» και «Νικόλαος Πλαστήρας». Το 2011 τιμήθηκε με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μυθιστόρημά του «Αγκριτζέντο».

Βάρος 1000 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Θέμα

, , , , ,

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Είδος

Βιβλίο

Έτος Έκδοσης