Κρησαρίσματα

Μια χούφτα σκέψεις από το σωρό

10,00 8,00

978-960-426-937-2

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Τα «Kρησαρίσματα» είναι μία χούφτα σκέψεις που έμειναν μετά το κοσκίνισμα –κρησάρισμα– από το σωρό της πολυλογίας. Είναι το «λακωνίζειν» που έλεγαν οι αρχαίοι μας όταν ήθελαν να ορίσουν τη φιλοσοφία. Είναι πεντέξι σπυριά αλάτι που έμειναν στα «τηγάνια» της Μάνης όταν ο ήλιος εξατμίσει το θαλασσόνερο της ποσότητας. Είναι τα ξεδιαλέγματα από την πολυκοσμία των λέξεων για να χωρέσουν στα βαγόνια της μνήμης. Είναι το πριονίδι που μένει όταν η πλάνη του μυαλού πλανίζει ερωτηματικά. Είναι η γύρη από τ’ άπειρα λουλούδια που το μυαλό σαν μέλισσα διάλεξε για να φτιάξει άποψη. Την άποψη τη δική μου και γιατί όχι και τη δική σας.

Η Βούλα Αργυροπούλου γεννήθηκε στο Ναύπλιο, αλλά ζει στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και τη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με το μάρκετιγκ και ειδικότερα με την έρευνα αγοράς και
τη διαφήμιση.

Έχει γράψει τα βιβλία «…Ήταν ένα πιτσιρίκι» (Μυθιστόρημα, Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1991), «Αχ, μωρέ πατρίδα» (Μυθιστόρημα, Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992), «Ο βαρκάρης και τ’ απόνερα» (Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2012), «Οδός Τρυφωνίτσα, Ένας μονόλογος χωριάτικος (Ιωλκός, 2014), «Το ψέμα της νηνεμίας» (Μυθιστόρημα, Ιωλκός, 2015), «Κρησαρίσματα» (Ιωλκός, 2018).

Βάρος 400 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης