Ιχνηλασία

Ποιήματα 1966-2006

12,00 9,60

978-960-426-971-6

12,00 9,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η Ιχνηλασία αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της εξηντάχρονης ποιητικής διαδρομής του Β.Η.Β. όπως κατά καιρούς εκφράστηκε μέσ’ από τις δέκα ποιητικές συλλογές του, αλλά και μεμονωμένες ποιητικές δοκιμές.

Η διαδρομή του Β.Η.Β. χαρακτηρίζεται από την ιχνηλασία διαρκώς νέων εκφραστικών δυνατοτήτων του ποιητικού λόγου – από το παραδοσιακό έμμετρο, το δημοτικό δεκαπεντασύλλαβο και το σονέτο μέχρι την ελεύθερη στιχουργική και ποιητική πρόζα. Μέσ’ από περίτεχνες γλωσσικές φόρμες και πλήθος από λυρικές εικόνες, χρησιμοποιώντας κάθε φορά την ανάλογη γλωσσική φόρμα, ο Β.Η.Β. ενσωματώνει όνειρα, βιώματα, ιδέες κι αισθητικές συγκινήσεις μ’ ένα γνήσιο φιλοσοφικό στοχασμό επάνω στα αιώνια ζητήματα του ανθρώπινου μόχθου, της μοναξιάς, του έρωτα, της οδύνης των αποχωρισμών των μετακινούμενων πληθυσμών, της αγωνίας για μια αλλοτριωμένη πατρίδα, έτσι ώστε η Ιχνηλασία ν’ αποτελεί όχι μόνο ένα σπάνιο γλωσσικό εγχείρημα, αλλά και μια ποίηση εξαιρετικής φιλοσοφικής αναζήτησης εκφρασμένη με πηγαίο λυρισμό.

Ο Βάσος Ηλία Βογιατζόγλου γεννήθηκε το 1935 στη Νέα Ιωνία και κατάγεται από την Σπάρτη της Μ. Ασίας. Είναι παιδίατρος και ενεργό μέλος της ανθρωπιστικής Οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου. Εδώ και είκοσι χρόνια διατηρεί –σε εθελοντική πάντα βάση– την παιδιατρική φροντίδα των παιδιών στις Γυναικείες Φυλακές του Κορυδαλλού και της Θήβα.

Ερευνητής της ιστορίας και του λαϊκού πολιτισμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ποιητής, κριτικός τέχνης, ονοματολόγος και δοκιμιογράφος, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το φιλοσοφικό δοκίμιο. Έχει εκδώσει μέχρι σήμερα σαράντα δύο βιβλία, ενώ έχει συνεργαστεί με πολλές εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από το 2006 διευθύνει την Σχολή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Ερευνών «ΚΥΚΛΟΣ» στην γενέτειρά του.

Για το σύνολο του συγγραφικού και ανθρωπιστικού του έργου έχει τιμηθεί με χρυσά μετάλλια, πρώτα βραβεία, διπλώματα τιμής και πολλές τιμητικές διακρίσεις. Το 1986 για τη συμβολή του στη μελέτη του Μικρασιατικού Ελληνισμού τιμήθηκε και από την Ακαδημία Αθηνών.

Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών και της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων.

Βάρος 700 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Νοέμβριος

Έτος Έκδοσης