Αλλιώς, κάτι για να θυμάμαι

Ποιήματα

10,00 8,00

978-960-640-092-6

10,00 8,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:
  • Απόσπασμα

Ιστορίες ανθρώπων που αγαπούν, μάχονται, απογοητεύονται, προβληματίζονται, ζουν.

Στιγμές της καθημερινότητας, της ιστορίας των ανθρώπων, δηλαδή, που κάνουν επίκληση στη μνήμη. Στιγμές ως μονάδα μέτρησης χρόνου. Τις στιγμές τις δημιουργούμε ή τις βιώνουμε; Ή και τα δύο μαζί; Με ποια σειρά;

Έχοντας διαπιστώσει ότι τα πιο προσωπικά μας είναι αυτά που όλοι νιώθουμε περισσότερο, περιγράφονται συνειρμικά και ασυνείδητα περιστατικά, για να συναντηθούν ή για να σμίξουν τα συναισθήματα που δημιουργούνται. Ρητορικά ερωτήματα που μας απασχολούν όλους, αλλά κανείς δε θεώρησε ότι αξίζει τον κόπο να καταγράφουν. Καταγράφονται με σκοπό να παρηγορήσουν. Τελικά, δεν είμαστε μόνοι.

Η Αρτεμισία Μεγάλου γεννήθηκε το 1982 στην Καλλιθέα Αττικής. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε εθελοντικά ως Αρχαιολόγος, ενώ παράλληλα υπήρξε συνεργάτιδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα. Η αγάπη της για τον Άνθρωπο την ώθησε να ασχοληθεί και με τον τομέα του personal coaching. Μένει στο Παλαιό Φάληρο και έχει δύο παιδιά. Το βιβλίο Αλλιώς, κάτι για να θυμάμαι είναι η πρώτη ποιη­τική συλλογή της.