Η αγρυπνία

Μυθιστόρημα

12,00 9,60

978-960-640-044-5

12,00 9,60

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ήταν όμορφη η Σμυρνιά η Μαρίκα και πολύ εκφραστική, όταν ήταν χαρούμενη είχε μια αύρα αφοπλιστική! Την κοιτούσαν όλοι και τη θαύμαζαν.

Έζησε μια ζωή ανατρεπτική σε ταραγμένες εποχές για τον τόπο και γεύτηκε την αγάπη και τον πόνο ως το μεδούλι.

Ο έρωτάς της, ο Γιαννάκος, χάθηκε μα η ίδια κατάφερε να ξορκίσει το θάνατό του με την αγρύπνια της στη ζωή. Ο πόνος γίνηκε κάθαρση και δύναμη εσωτερική.

Είδε τη Σμύρνη να καίγεται, εκπατρίστηκε με την οικογένειά της μα δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Από πείσμα επιβίωνε. Και δημιούργησε. Και μεγαλούργησε... Γεύτηκε αμέτρητες χαρές, καμάρωσε εγγόνια!

Κι όταν έφυγε δεν είχε ανεκπλήρωτους πόθους, έσβησε όπως όταν σώνεται το λάδι στο καντηλάκι...

H Φωτεινή Παπασταματίου-Καββαδά γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής το 1959. Κατάγεται από τη Σάμο με μικρασιατικές ρίζες. Είναι κόρη του ζωγράφου-αγιογράφου Σταμάτη Παπασταματίου. Έζησε στο Παρίσι, όπου σπούδασε τη γαλλική γλώσσα και παιδοψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris X Nanterre. Εργάστηκε ως νηπιοβρεφοκόμος. Έχει λάβει βραβείο μυθιστορήματος πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για το έργο της «Αγρυπνία» και βραβείο σύγχρονου ελληνικού μυθιστορήματος για το έργο της «Ο κόσμος της απώλειας». Το μυθιστόρημά της «Αγρυπνία» εκδόθηκε και στη Γαλλία από τις εκδόσεις Edilivre με τον τίτλο «La longue attente de Despina». Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και της ΠΕΛ.

Βάρος 350 g
Διαστάσεις 14 × 20,5 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , , , ,

Μήνας έκδοσης

Δεκέμβριος

Έτος Έκδοσης