Καμμίτση-Θεοχαρίδου, Αίγλη

Η Αίγλη Θεοχαρίδου Καμμίτση γεννήθηκε στο Ιδάλιον Λευκωσίας. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη – License ès Lettres Modernes – (B.A.) και στην Ορλεάνη της Γαλλίας την Maitrise ès Lettres Modernes (M.A.).
Εργάσθηκε ως εκπαιδευτικός μετέρχοντας όλα τα επίπεδα της Μέσης Εκπαίδευσης ως βοηθός διευθύντρια και κατόπιν ως διευθύντρια. Μεγάλη υπήρξε η προσφορά και αξιοσημείωτη η συμβολή της στην άνοδο του στάτους
των καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας, ως πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καθηγητών της Γαλλικής Γλώσσας επί 15 χρόνια. Ταυτόχρονα συμμετείχε ενεργά στην κοινωνική, πνευματική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Το 2001 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Λευκωσίας ως άτομο ευρείας αποδοχής. Από τη θέση αυτήν υπηρέτησε τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφάνσεις μέχρι το 2011. Από το 2006 μέχρι το 2011 υπήρξε μέλος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας. Επίσης συμμετείχε σε πλειάδα ευρωπαϊκών και διεθνών συνεδρίων. Δημοσίευσε άρθρα και μελέτες επάνω σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά θέματα.
Τιμήθηκε με τις ακόλουθες διακρίσεις:
Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques, 1982
Chevalier dans l’Ordre National du Mérite, 1983
Officier dans l’Ordre National du Mérite, 2013.

Βιβλία που διατίθενται στον παρόντα ιστότοπο:

Φίλτρα

4