Το πλήρωμα του χρόνου

15,00 12,00

978-960-426-951-8

15,00 12,00

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Ένα οδοιπορικό από ταξίδια της δημιουργού με το σύζυγό της Αθανάσιο Κουρή και τον υιό τους, Βασίλη Κουρή, βραβευμένο Έλληνα ποιητή, που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 22 ετών.      

Η Ελλάδα και η Ευρώπη μέσ’ από τα μάτια μιας συζύγου και μητέρας που μας ταξιδεύει με τις αναμνήσεις και φωτογραφίες της.     

Το πλήρωμα του χρόνου εμπλουτίζουν ποιήματα, λόγια, σκέψεις του νεαρού Βασίλη καθώς κι αναφορές πνευματικών ανθρώπων στο έργο του. Ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, είπε μεταξύ άλλων:

Ο Βασίλης Κουρής πέρασε από τη ζωή μας σαν ένα φωτεινό μετέωρο. Έλαμψε και έσβησε. Ήταν φτιαγμένος από την ύλη των άστρων. Το πνεύμα του ήταν τόσο δυνατό που δεν μπορούσε να το σηκώσει η γήινη σάρκα, έτσι γρήγορα ντύθηκε με τη σάρκα των ουρανών. Πρόφτασε όμως κατά τη γήινη παρουσία του, όπως κάποτε ο Κρητικός λυράρης ο «Ροδινός», να μας αφήσει ένα έργο σημαντικό, ένα έργο που είτε ως ποίηση είτε ως στοχασμός έχει μια λεκτική ευχημεία και μία στιβαρή επιχειρηματολογία. Είχε κλείσει μέσα στην ψυχή του την Ελλάδα και γι’ αυτό αισθανόταν κάθε είδους μεγαλείο, τον πλήγωνε η περιρρέουσα Ανθελληνική υστερία που είχε διαχυθεί από τότε στη ζωή μας μέσω μιας ανάπηρης παιδείας, μέσω μιας αργυρώνητης δημοσιογραφίας και μιας σάπιας πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας.

Η Κωστούλα Παράσχου-Κουρή γεννήθηκε στο Ναύπλιο από γονείς Αναπλιώτες, τον αξιωματικό Παναγιώτη Παράσχο και την Ευανθία Μαρκοπούλου. Λόγω επαγγέλματος του πατέρα της, τα εγκύκλια μαθήματα τα παρακολούθησε στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής, στην Ερμούπολη της Σύρου και στο Ναύπλιο. Ύστερα διορίστηκε στο Στρατολογικό Γραφείο Ναυπλίου ως δημόσιος υπάλληλος. Αργότερα μετατέθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Γενικό Επιτελείο Στρατού) γιατί εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Αθήνα, στο Δήμο Παπάγου. Τίτλους ανώτερων σπουδών δεν απέκτησε γιατί την είχε απορροφήσει ο αγώνας για τη ζωή και οι οικογενειακές υποχρεώσεις. Έχει διαβάσει και συνεχίζει να διαβάζει Έλληνες, ξένους συγγραφείς κι έχει ασχοληθεί με τον ποιητικό λόγο.

Βάρος 480 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Μάιος

Έτος Έκδοσης