Στις γειτονιές του Πενταγράμμου

Περιέχει CD

8,00 6,40

978-960-426-691-3

8,00 6,40

SKU978-960-426-691-3 Category Brand:

Τα πολύ παλιά χρόνια, στο Πεντάγραμμο υπήρχαν δύο, εχθρικές μεταξύ τους, χώρες: η Χώρα των Παύσεων, στην οποία επικρατούσε απόλυτη ησυχία και η Χώρα στην οποία κατοικούσαν οι θορυβώδεις Νότες.

Μια μέρα, όμως, μια ζωηρούλικη και χοροπηδηχτή τελίτσα, το ανυπάκουο Παρεστιγμένο, άθελά της αλλάζει την κατάσταση. Εισβάλλει κρυφά στην χώρα των Παύσεων προκαλώντας σύρραξη…

Θα συμφιλιωθούν, στο τέλος, οι Νότες με τις Παύσεις;

Θα συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να προκύψει η Μουσική;

Και τι θα γίνει με το απείθαρχο Παρεστιγμένο; Πώς θα συνετιστεί;

Ένα παιδικό παραμύθι για τη ειρήνη, τη συμφιλίωση και τον τρυφερό κόσμο της μουσικής.

Η έκδοση συνοδεύεται από CD αφήγησης του βιβλίου (φωνές: Νίκος Σκέντζος, Σοφία Ρούσσου) επενδυμένο με μουσική από τον Άγγελο Παπαφιλίππου. 

Η Μαρία Γεωργούση γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Εύβοιας. Στη φαντασία της, οι καμινάδες των εργοστασίων του Αλιβερίου έμοιαζαν με πύργους μεσαιωνικών κάστρων. Από τότε, χάθηκε στον κόσμο του παραμυθιού. Επί τριάντα πέντε χρόνια περιπλανιόταν στα σοκάκια του ονείρου, αλλά δεν το ήξερε. Το κατάλαβε όταν χρειάστηκε να παίξει με τα παιδιά της. Τότε, πήρε μολύβι κι έγραψε κάποια από τα παραμύθια που τριβέλιζαν στο μυαλό της.

Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μετεκπαιδεύτηκε στο αρχαίο ελληνικό δράμα και γοητεύτηκε ιδιαίτερα από την κωμωδία του Αριστοφάνη.
Σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.