Μύκονος νήσος

12,00 9,60

960-426-410-9

12,00 9,60

Εξαντλημένο

Η νεράιδα

Γεννήθηκε στη θάλασσα./ Και ζει μονάχη στο νερό./ Είναι νεράιδα, είναι ξωθιά;/ Μελαχρινή 'ναι, είναι ξανθιά;/ Δεν φαίνεται μες στ' όνειρο./ Τη βάφτισαν στη θάλασσα./ Γητεύει, δεν γητεύεται./ Σε κόσμο ζει φανταχτερό./ Έχει στα μπράτσα της φτερά,/ γοργόνας έχει την ουρά./ Δεν έχει βλέμμα πλανερό./ Πλανεύει, δεν πλανεύεται.

Ο Άγγελος Παρθένης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Πέτρου Φλαμπούρη) γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1935 από πατέρα Πειραιώτη και μητέρα Μυκονιάτισσα στον Πειραιά, όπου τελείωσε Δημοτικό και Γυμνάσιο. Κατόπιν έκανε ελεύθερες σπουδές ξένων γλωσσών και λογοτεχνιών (μεταξύ αυτών και μιά διετής φοίτηση στη Γαλλική Ακαδημία), θεολογίας, νομικής, και φιλολογίας στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, καθώς και φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Βόννης και Κολωνίας. Από το τελευταίο αυτό πανεπιστήμιο έλαβε και το δίπλωμα της γερμανικής γλώσσας. Με την ποίηση, που υπήρξε πάντα και εξακολουθεί να είναι κύριο μέλημα και λειτούργημά του, ασχολείται συστηματικά από το 1950.

Την πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα έκανε το 1955 με την ποιητική συλλογή «Όρθρος». Επίσης, έχει ασχοληθεί και με τη σάτιρα. Έχει γράψει ακόμα ποιήματα απευθείας στα γαλλικά, στα γερμανικά, στα αγγλικά και στα ισπανικά. Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ελληνικής Εταιρίας Μεταφραστών και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.

Βάρος 400 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , ,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης