Η Ευρώπη σε πόλεμο (ψηφιακή ανάγνωση)

Η έναρξη, οι συγκρούσεις, οι ηγέτες και το τέλος του Φασισμού – 1939-1945

5,00

978-960-426-464-3-DV

5,00

Ψηφιακή ανάγνωση - Διάρκεια: 180 ημέρες

Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό βιβλίο, το οποίο φέρνει το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε επαφή με μερικά από τα πλέον πρωτοποριακά και πολυσυζητημένα κείμενα της παγκόσμιας παραγωγής του πολεμικούαντιπολεμικού) βιβλίου. Μία εξαιρετικά τολμηρή προσέγγιση της πλέον πολύνεκρης σύγκρουσης στην παγκόσμια Ιστορία, με κύριο πλαίσιο τον αγώνα μεταξύ των δύο περισσότερο ολοκληρωτικών καθεστώτων του 20ού αιώνα: Του ναζισμού και του σταλινισμού. Με τρόπο που δε συγκαλύπτει και δε δικαιολογεί κανέναν από τους υπεύθυνους των μεγαλύτερων εγκλημάτων αυτής της ανθρωποσφαγής, ο συγγραφέας προχωρεί σε μια καινούργια θεώρηση των δεδομένων του Πολέμου.

Ο Ν. Ντέιβις, χωρίς να ανήκει στους σύγχρονους υποστηρικτές ή οπαδούς της αποδόμησης της Ιστορίας, επιχειρεί να δώσει στο διεθνές κοινό τα απαραίτητα αντίδοτα απέναντι στην κρατούσα μέχρι πρόσφατα άποψη ότι ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια απλή, μονοδιάστατη σύγκρουση μεταξύ των ναζί και των «γενναίων υπερασπιστών της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης». Και διατρανώνει, απέναντι κυρίως στο «δυτικό κοινό», ότι οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πολίτης «δεν μπορεί να δεχτεί με εντιμότητα ότι και οι δυτικές μέθοδοι διεξαγωγής του πολέμου ήταν κάτι άλλο εκτός από ειδεχθείς».

Χάρη στο τεκμηριωμένο και διεξοδικό έργο του Ν. Ντέιβις αποκτά και ο Έλληνας αναγνώστης την αίσθηση του μεγαλείου, αλλά και της φρίκης του Ανατολικού Μετώπου και μπορεί να σχηματίσει μια σφαιρικότερη άποψη για τις πραγματικές αναλογίες της συνεισφοράς των δυνάμεων που πολέμησαν εναντίον του Άξονα στην Ευρώπη. Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει χαρτογραφικό και φωτογραφικό υλικό, καθώς και ευρετήριο.

Ο Norman Davies (Νόρμαν Ντέιβις) γεννήθηκε το 1939 στο Μπόλτον του Λανκασάιρ κι αποφοίτησε από το Κολέγιο  Magdalen της Οξφόρδης, καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ. Σήμερα είναι έκτακτο μέλος του Κολεγίου Wolfson της Οξφόρδης, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, μέλος της Βασιλικής Ιστορικής Εταιρείας και επίτιμος καθηγητής του London University.

Έχει ειδικευτεί στην ιστορία των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαίτερα της Πολωνίας. Είναι συγγραφέας των ακόλουθων βιβλίων: «Europe: A History», «The Isles: A History», «Rising ’44», «God’s Playgroud» και του πλέον πρόσφατου και πολύ γνωστού «Η Ευρώπη σε πόλεμο – Η έναρξη, οι συγκρούσεις, οι ηγέτες και το τέλος του Φασισμού – 1939-1945» (εκδόσεις Ιωλκός, 2008).

Πώς θα διαβάσετε online το βιβλίο

Η ψηφιακή ανάγνωση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρήστες που έχουν κάνει login στο λογαριασμό τους κι έχουν αγοράσει το δικαίωμα ψηφιακής ανάγνωσης.

  1. Δημιουργήστε ή συνδεθείτε στο λογαριασμό σας  κάνοντας click για εγγραφή ή σύνδεση εδώ.
  2. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας κι αγοράστε το βιβλίο επιλέγοντας «Ψηφιακή ανάγνωση» (όταν το βιβλίο διατίθεται σε έντυπη μορφή).
  3. Μετά την αγορά σας επισκεφθείτε ξανά αυτήν τη σελίδα και κάντε click στο αντίστοιχο κουμπί για να διαβάσετε online το βιβλίο.
  4. Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στην ενότητα «Ψηφιακές αναγνώσεις» του λογαριασμού σας και να δείτε όλα τα βιβλία που έχετε αγοράσει για ψηφιακή ανάγνωση.

Η σύνδεση στο λογαριασμό σας είναι υποχρεωτική για να μπορέσετε να αγοράσετε δικαιώματα για ψηφιακή ανάγνωση βιβλίων.