Φροντιστής, Θανάσης

Ο Θανάσης Φροντιστής γεννήθηκε στο Μώλο Φθιώτιδας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική και έκανε μεταπτυχιακές (MBA) και μέρος των διδακτορικών του Σπουδών (PhD) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Είναι Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΜΙ Εκπαιδευτική Α.Ε., Αντιπρόεδρος και Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Διονύσου.
Κατά την 40ετή σταδιοδρομία του ως ανώτερου και ανώτατου στελέχους σε γνωστές διεθνείς εταιρίες, διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΟΤΕ. Δίδαξε σε γνωστά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα. Διετέλεσε ή είναι μέλος και της Διοίκησης πολλών Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Επιστημονικών, Επαγγελματικών και Κοινωνικών Οργανώσεων, μεταξύ των οποίων, ο Όμιλος Προώθησης Εξαγωγών της Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Αντιπρόεδρος), το Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών (ΙΝΚΑ- Αντιπρόεδρος), το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών, ο Σύνδεσμος Εταιριών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Πρόεδρος), το Αραβοελληνικό Επιμελητήριο (Αντιπρόεδρος) και άλλες. Για πολλά χρόνια ήταν Σύμβουλος-Εμπειρογνώμων του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου του ΟΗΕ/ΠΟΕ.
Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία και ογδόντα άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και ξένα έντυπα. Ασχολείται από 30ετίας με τη δημοσιογραφία (είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνόφωνου Τύπου της Αλλοδαπής) και με τη λογοτεχνία (είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών).  Έχει δημοσιεύσει τέσσερις ποιητικές συλλογές, ένα θεατρικό έργο και πάνω από 150 χρονογραφήματα. Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.
Είναι παντρεμένος με τη Νέλλη Μιχαήλ και έχουν τρεις κόρες.

Γνώμες και κρίσεις για το έργο του Θανάση Φροντιστή

«…Βρίσκω ιδιαίτερα αξιόλογο τον ποιητικό σας λόγο…»
Γιώργος Κάρτερ

«…Σας σφίγγω το χέρι για την ευρηματικότητά σας…»
Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου

«…Μοντέρνα γραφή που κερδίζει τον αναγνώστη…»
Μιχάλης Σταφυλάς

«…Παιανίζει η εσωτερική μουσική της ποίησης του Θ. Φροντιστή…»
Λευτέρης Τζόκας

«…Το πάθος για δημιουργία, δράση και για στοχασμό είναι φανερό στην ποίηση του Α. Φροντιστή…»
Σέφης Αναστασάκος

«…Όλα τα μεγάλα γεγονότα που μεσολάβησαν σ’ αυτήν τη δραματική 50ετία, οι κεραίες της ποιητικής ευαισθησίας σας τα συλλάβαν και τα εκφράσαν…»
Βασίλης Βασιλικός

«…Το θεατρικό σας μου άρεσε πολύ. Έχει πρωτοτυπία, ομαλό σκηνικό λόγο και πλοκή ενδιαφέρουσα…»
Θανάσης Παπαθανασόπουλος

Δεν διατίθενται βιβλία στον παρόντα ιστότοπο.

Δεν βρέθηκαν τίτλοι.