Βυζαντινή Μικρά Ασία

Ακμή και παρακμή (330-1461)

16,00 12,80

960-426-367-6

16,00 12,80

Σε απόθεμα

Διαθέσιμο επίσης στους παρακάτω ιστότοπους:

Η Μικρά Ασία κατέχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η συμβολή του μικρασιατικού Ελληνισμού στην άμυνα και την ανασύστασή της (μετά το 1204), τη διαφύλαξη και την αναζωογόνηση του πολιτισμού της, αλλά και την οικονομική πρόοδό της ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλης πληθυσμιακής ομάδας. Χάρη στη γεωγραφική της ιδιαιτερότητα, η Μικρά Ασία υπήρξε πεδίο διαμόρφωσης ποικίλων εκφάνσεων του πνεύματος, όπως της Ορθοδοξίας, του βυζαντινού δικαίου και της διαφύλαξης και προβολής της αρχαιοελληνικής παιδείας. Η απώλεια της Μικράς Ασίας υπήρξε καθοριστική για την επιβίωση της Κωνσταντινούπολης, αφού την αποστέρησε από τον ζωοδότη πνεύμονά της.

Το κείμενο του έργου «Βυζαντινή Μικρά Ασία» του Νίκου Νικολούδη συμπληρώνεται από επεξηγηματικά κείμενα πηγών (σε νεοελληνική απόδοση) και νεώτερων ερευνητών, από το χρονολόγιο της περιόδου και από βιβλιογραφία πηγών-βοηθημάτων, ενώ διανθίζεται με πλούσια εικονογράφηση που διευκολύνει τον αναγνώστη να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ιστορική εξέλιξη της βυζαντινής Μικράς Ασίας.

Ο Νικόλαος Γ. Νικολούδης (Αθήνα, 1960) αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών με έπαινο στην Ιστορία και το 1984 από το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του King’s College (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου) με ειδίκευση στους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου. Έχει διδάξει στο Αρσάκειο Ψυχικού, σε σεμινάρια της ΧΕΝ, στη σχολή Ξεναγών Αθηνών και στο Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών – ΔΙΚΕΜΕΣ. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια.

Βάρος 500 g
Διαστάσεις 14 × 21 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Αρ.Βιβλίου στη σειρά

Σειρά

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, , , , , ,

Μήνας έκδοσης

Φεβρουάριος

Έτος Έκδοσης