Θάλαττα θάλαττα ω Φως

Ποιητική σύνθεση

10,00 9,00

978-960-426-898-6

10,00 9,00

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-898-6 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Η ζωή κι ο θάνατος είναι μια ατέλειωτη υλική ζύμωση, τροφή, στολισμός και οι λέξεις, ανθοί για τη δόξα της υποτιθέμενης ψυχής. Οι λέξεις, η μία κοντά στην άλλη, δεν είναι λέξεις, είναι σφαίρες, κραυγές, σπαθιές, πότε στο νερό, πότε στο ύδωρ που διαφέρει από το νερό. Το νερό ξεδιψά, ενώ το ύδωρ αναβαπτίζει κι ανασταίνει.

Το ύδωρ είναι η Ελλάδα που έδωσε φως στον κόσμο, το νερό είναι η Ελλάδα του σήμερα. Η θάλαττα δεν είναι το ίδιο με τη θάλασσα. Η θάλασσα είναι για να ταξιδέψεις, να κάνεις διακοπές και μπάνιο, ενώ η θάλαττα είναι όταν φτάσεις σε κείνο που αναζητούσες, δηλαδή το τέρμα που είναι νέα αρχή.

Ο Χαράλαμπος Π. Λειψός γεννήθηκε στην Κάτω Ζώδια της Κύπρου, σήμερα υπό τουρκική κατοχή. Ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές και τη στρατιωτική του θητεία στο νησί. Σπούδασε στη Γαλλία Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Ιστορία – Επιστήμες Πληροφοριών, Εγκληματολογικές Επιστήμες και Δημοσιογραφία (Πανεπιστήμια της Toulouse, του Bordeaux και του Pau).
Είναι διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Toulouse, διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου (Doctorat d’Etat) του Πανεπιστημίου του Bordeaux καθώς και διπλωματούχος τρίτου κύκλου στη Σύγχρονη Ιστορία του ίδιου πανεπιστημίου. Αφού στην αρχή ακολούθησε πανεπιστημιακή καριέρα και δίδαξε για μερικά χρόνια ως εντεταλμένος καθηγητής το Διεθνές Δίκαιο και τη Μέθοδο στην Επιστήμη του Δικαίου, στις Σχολές Νομικών και Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Οράν, επιστρέφει στην Κύπρο, όπου δικηγορεί, απογοητευμένος όμως από την πολιτική των στασιμοτήτων, επιστρέφει στη Γαλλία όπου και διαμένει από το 1987 στην πόλη του Πω (Pau) στα Πυρηναία και στο Παρίσι.

Στη Γαλλία, είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Pau το 1995 κι εκτέλεσε για έξι χρόνια χρέη αντιδημάρχου σε θέματα Πολιτισμού. Υπήρξε, επίσης, πρόεδρος του Συνδέσμου της Ανωτέρας Σχολής Επικοινωνιών και Καλών Τεχνών του Pau. Σήμερα, είναι πρόεδρος της Εταιρείας Καλών Τεχνών (που ιδρύθηκε το 1863), μέλος της Εταιρείας Γάλλων Λογοτεχνών, μέλος της Ακαδημίας Γραμμάτων των Πυρηναίων (Académie des Lettres Pyrénéennes).
Ειδικός στο Συνταγματικό και Διεθνές Δίκαιο, έχει λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα νομικού περιεχομένου. Ποιήματα έχει δημοσιεύσει από τα γυμνασιακά του χρόνια σε διάφορα περιοδικά και ιδιαίτερα στα Κυπριακά Χρονικά. Δημοσίευσε, επίσης, στο περιοδικό L’ETRAVE. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί και στα ισπανικά στο γνωστό περιοδικό ÁLORA. Εκτός από το επιστημονικό και λογοτεχνικό του έργο, ο Χαράλαμπος Π. Λειψός είναι επίσης ζωγράφος. Έχει, στα πεπραγμένα του, 1.400 πίνακες ζωγραφικής –εκ των οποίων αρκετοί είναι μεγάλων διαστάσεων (3 μέτρα επί 2)– και 45 εκθέσεις σε διάφορες χώρες όπως τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βάρος 400 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

,

Θέμα

,

Μήνας έκδοσης

Μάρτιος

Έτος Έκδοσης