Ρόδα και δράκοι
Ποιήματα
10,00€ 9,00€
10,00€ 9,00€
Σε απόθεμα
Η συλλογή διαπνέεται από την πεποίθηση ότι στην καρδιά, τη ζωή και την κοινωνία ρόδα και δράκοι συνυπάρχουν, συμπορεύονται και αλληλοσυγκρούονται υπό το ειρωνικό, μα και συμπονετικό βλέμμα μοίρας και χρόνου.
Σε πολύστιχη ή σε επιγραμματική μορφή, με βαθιά ευαισθησία και με φιλοσοφική λακωνικότητα, η δημιουργός με άξονα την ίδια την ποίηση —τόσο στη ρομαντική της έκφραση, όσο και στη ρεαλιστική της λειτουργία— στοχάζεται γύρω από τα σημαίνοντα δίπολα της ανθρώπινης περιπέτειας «έρωτας-θάνατος» και «θάνατος-αναγέννηση».
Κάθε Θάνατος και κάθε Κακό μπορεί να μετασχηματιστεί διά μέσου του Αγώνα σε μιαν αναγέννηση του Καλού και του Ωραίου στην ψυχή και στον κόσμο, με την έννοια της επικράτησης ενός δημιουργικού οράματος στην εκάστοτε ατομική ή συλλογική κενότητα, θλίψη και παρακμή.
| Βάρος | 150 g |
|---|---|
| Διαστάσεις | 17 × 24 cm |
| Αριθμός Σελίδων | |
| Εξώφυλλο | |
| Άλλοι συντελεστές | Δημήτρης Κουρκούτης (καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου), Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (σχεδιασμός, τυπογραφική επιμέλεια) |
| Θέμα | Αναγέννηση, Ανθρώπινη Ύπαρξη, Έρωτας, Θάνατος, Μοίρα, Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση, Χρόνος |
| Μήνας έκδοσης | Σεπτέμβριος |
| Έτος Έκδοσης | |
| Ενιαία τιμή βιβλίου | ΝΑΙ |
Η Μαρίνα Γρηγοροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, υπηρετεί ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει συγγράψει την επιστημονική μονογραφία Φιλοσοφικές ματιές στη Λογοτεχνία (Οροπέδιο, 2016) και πληθώρα άρθρων σε περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και άλλους συλλογικούς τόμους. Παράλληλα με τη μελέτη και τη διδασκαλία της λογοτεχνίας, γράφει ποίηση. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, το ποίημά της «Έξοδος», με το ψευδώνυμο «Άννα Ανέμου», διακρίθηκε σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό και δημοσιεύτηκε στη συλλογή Ανθολογία Νεαρών Ποιημάτων (Ροές, 2003). Μερικά χρόνια αργότερα εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή Το Παιχνίδι μας (Παρασκήνιο, 2007), μέρος της οποίας μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε στη Γαλλία (Place de la Sorbonne, 2014). Το βιβλίο Ρόδα και δράκοι είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της.



















