Ήταν καιρός

Ποίηση

10,00 8,00

978-960-426-631-9

10,00 8,00

Κατάθεση ψυχής, στιγμών, εικόνων, που εναλλάσσονται σαν εποχές, σαν ώρες της ημέρας, άλλοτε σκοτεινές και άλλοτε γεμάτες φως.

Καταγραφές συναισθημάτων και αποτυπώματα σκέψεων, σε μια εποχή που όπως πολύ αληθινά διατυπώνει: «οι άνθρωποι πλέον δε μιλάνε, δεν κοιτούν».

Στη συλλογή, τα ποιήματα ξεδιπλώνονται σαν πέρασμα μέσα από τα κεφάλαια της ζωής μας. Μέσα από τα τριάντα ομολογητικά ποιήματα αντιλαμβάνεται αμέσως ο αναγνώστης πόσο πολύ τον αφορά το καθένα από αυτά. Βιώματα όλων μας –γλυκές αναμνήσεις, προβληματισμοί, προδοσίες, απώλειες, έρωτας, λαχτάρα κ.ά.– αποκτούν πνοή.

«Σαν πόρτα στο χρόνο, σαν πόρτα στο χθες» η συλλογή αυτή, όπως εξάλλου κι ο ποιητικός λόγος, μοιάζει να βρήκε φωνή μετά από μεγάλα διαστήματα σιωπής για να βρει την κατάλληλη στιγμή να αρθρωθεί.

Η Κατερίνα Μαρτζούκου γεννήθηκε στην Αθήνα, το Νοέμβριο του 1981. Κατάγεται από την Κέρκυρα και τη Χαλκίδα.

Από νωρίς ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Την περίοδο 2001-2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη μετάφραση και τη διερμηνεία.

Σήμερα εργάζεται ως μεταφράστρια, καθηγήτρια αγγλικών, γαλλικών, αλλά και ως στιχουργός έχοντας υπογράψει τραγούδια πολλών ανερχόμενων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Βάρος 350 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Άλλοι συντελεστές

Θέμα

, ,

Μήνας έκδοσης

Ιούλιος

Έτος Έκδοσης