Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία (3 τόμοι)

45,00 40,50

ISBN: 978-960-426-772-9 (set)

45,00 40,50

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-772-9 (set) Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Η «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών» γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της (1934-2014). Στο διάστημα αυτό πέρασε από διαδοχικές φάσεις ακμής και δοκιμασιών. Αντιμετώπισε τη ναζιστική Κατοχή, αναστολή λειτουργίας επί Χούντας, διασπάσεις κι άλλα προβλήματα. Παρ’ όλα αυτά επέζησε και συνεχίζει να προσφέρει στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
Ο Γιώργος Σταυράκης –μέλος της Εταιρίας– δούλεψε μ’ ενθουσιασμό για σημαντικό χρονικό διάστημα συγκεντρώνοντας στοιχεία για τους ανθρώπους που πέρασαν από τις τάξεις της, είτε στα διοικητικά της όργανα είτε ως απλά μέλη. Έτσι προκύπτει παρόν τρίτομο έργο όπου με τη μορφή περίπου λεξικού παρελαύνουν οι λογοτέχνες, μέλη.
Στο έργο «Η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και η διαχρονική της πορεία» του Γιώργου Σταυράκη αποφεύγονται οι αξιολογήσεις και γενικότερα τα κριτικά σχόλια. Ο αναγνώστης, μελετητής στις σελίδες του βιβλίου μπορεί να βρει τα στοιχεία συγκεκριμένου συγγραφέα και να σχηματίσει μια γενική εικόνα για όλο αυτόν τον κόσμο, που ανάμεσά του συναντάει κανείς και τα μεγαλύτερα ονόματα της Λογοτεχνίας μας.
Ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν το συγγραφέα να προχωρήσει στην πραγματοποίηση του έργου είναι ασφαλώς το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν άμεσα στοιχεία των μελών του ιστορικού σωματείου «Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών».

Ο Γιώργος Σταυράκης γεννήθηκε το 1948 στη συνοικία «Απόλλων» του Πειραιά. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Ίο και της μητέρας του από τη Σμύρνη.
Παρουσιάστηκε στα γράμματα το 1978 με την ποιητική συλλογή «42 Ποιήματα». Έχει ανθολογηθεί και βραβευθεί για το έργο του. Έχει παρουσιαστεί στην τηλεόραση και σε ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ασχολείται και με τη ζωγραφική σε καμβά και σε πέτρα. Στο πρώην δημαρχείο του Χαλανδρίου πραγματοποίησε την πρώτη του έκθεση το 1995 κι έχει συμμετάσχει ακόμη σε δύο ομαδικές εκθέσεις.
Υπήρξε πρόεδρος του λογοτεχνικού συλλόγου «Έπος», πάρεδρο και στη συνέχεια τακτικό μέλος της «Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών» από το 1980. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της το 1994 και γραμματέας της «Επιτροπής Κρίσης Νέων Μελών» την περίοδο 2009-2010. Το Φεβρουάριο του 2014 αναλαμβάνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Βάρος 2 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

, ,

Άλλοι συντελεστές

,

Είδος

Μήνας έκδοσης

Απρίλιος

Έτος Έκδοσης