Αγήτρα της σκιάς

Ποιήματα

8,00 7,20

978-960-426-917-4

8,00 7,20

Προσθήκη στη wishlist Γίνεται προσθήκη Είναι στη wishlist
Κωδικός978-960-426-917-4 Κατηγορίες, Συγγραφέας:

Η δημιουργός μάς συστήνεται «θέλοντας να γράψει σαν τους ποιητές κι αυτή, τη μέρα και τον τόπο», θέλοντας «να σβήσει πάνω στις ράχες φυσητήρων» «επικαλούμενη γιατρικά υπνοφόρα». Αναρωτιέται «και πώς να γράψει ποιήματα με επιθυμίες που μόλυνε ο συνετός ο βίος», «κρατάει το χέρι ενός φονιά», ζητώντας «εκ νέου να σπαργανωθεί, μες στης αράχνης τον ιστό». Ψάχνει τις λέξεις της, που γίναν «τσαλακωμένα εισιτήρια για Χαριλάου».

Και αγαπά. «Τη νύχτα, τις σκιές, τα σκοτισμένα πρόσωπα, τις σκοτεινές ζωές».

Εντέλει, όπως το alter ego της, την Αγήτρια της σκιάς (βυζαντινό ξωκλήσι πάνω στους γκρεμούς του Μεζαλίμωνα της Μάνης) στέκει αόρατη για τον ανυποψίαστο. Έτσι και η ποίησή της, αποκαλύπτεται μόνο σε κείνον, που θ’ αφήσει «την κορνίζα του και τα αντιηλιακά υψηλής προστασίας», και θα βουτήξει «στις θαλασσινές σπηλιές της, τις λαξευμένες πάνω σε aqua marina» , αναζητώντας τη χαμένη του αθωότητα.

«Εκεί που οι γαλαξίες θηλάζουν νεογέννητα σύμπαντα».

 

Βραβείο "Ζαν Μωρεάς" - Γραφείον Ποιήσεως Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή [2017]

Η Αντωνία Μποτονάκη γεννήθηκε στην Κάντανο Χανίων και μεγάλωσε στα Χανιά. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Έχουν κυκλοφορήσει τρία βιβλία της. Η ποιητική συλλογή «Αγήτρα της σκιάς» έλαβε το Βραβείο «Ζαν Μωρεάς» – Γραφείον Ποιήσεως Πρωτοεμφανιζόμενου Ποιητή.

Βάρος 220 g
Διαστάσεις 17 × 24 cm
Αριθμός Σελίδων

Εξώφυλλο

Θέμα

,

Άλλοι συντελεστές

,

Μήνας έκδοσης

Ιούνιος

Έτος Έκδοσης